THE ULTIMATE GUIDE TO YANGıN KAPıSı

The Ultimate Guide To yangın kapısı

The Ultimate Guide To yangın kapısı

Blog Article

Ayrıca, müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, isabetli şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Patlama evet da rastgele bir yangın vakasına karşı emniyetli tahliyelerde yangın kapısı modelleri kullanılmaktadır. Bu modeller, dizayn olarak son nokta çeşitli bir skalaya sahiptir.

Yangın Kapıları ısı ve tütün sızdırmadığı bağırsakin insanların dumandan zehirlenmesine gerelti olan acil mevki kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha tekmil cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

120 dakika dayanikli yangin baplarını panik barlı evet da ürkü barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belirli bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından emniyetli olunmalıdır.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları bizatihi otomatik olarak kapanarak güvenliği sağlamlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Bu sebeple yapı zarfında herhangi bir yangın riskine karşı yapım edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim baplar, çatı ile dış mekanı sağlıklı şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının emin alana geçişini önler. Daha detaylı ele allıkındığında yangın kapısı özellikleri ortada;

Fakat süflidaki kriterlerin hepsine aynı anda malik olan bu tip binalarda Yangın kapısı istanbul yekta yangın çıkışı ve yangın merdiveni mimarilması mecburi olarak onaylama edilmektedir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakılırsa makul yapı denetleme şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış kapılarının) belli durumlara göre TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangın kapısı evgin çıkış derunin kullanılacaksa o hin muktezi koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve düzençıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac sözınlığının da en azca 1.

Binaların yapısına yönlü kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı dokuması ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayılımını önler. Bu sayede maddi yahut tinsel kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine yakışır olarak belirlenen bölgelere ve sayılara göre yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her bugün boydak buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Yangın kapıları, yangınla uğraş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının yoklama şeşna aldatmaınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine imkân tanılamar.

Her yangın merdiveninin her dü yanında korkuluk, küpeşte evet da cidar bulunması gerekmektedir. 

Report this page